10. Dat vind ik helemaal niet!

Vraagje: kan ik Wilders aanklagen voor het doen van uitspraken namens mij? Volgens het artikel ‘PVV-leider haalt fel uit naar rechters: Niemand vertrouwt u’ in Trouw van zaterdag 10 december stelt onze politieke populist ten onrechte dat ik geen vertrouwen heb in onze rechterlijke macht. Ook zou mijn vrijheid van meningsuiting zijn beperkt door de uitspraak in zijn vonnis op 9 december 2016. Ik constateer juist het tegenovergestelde: als de schreeuwers een toontje lager gaan zingen komt er misschien ook wat ruimte vrij voor de minder luidruchtigen onder ons om hun zienswijze te ventileren. In het kabaal van meningen dat al zo lang onze oren teistert lijkt het niet meer uit te maken of je nog een mening hebt en welke die dan is. Anderen spreken voor jou, zonder jouw toestemming. Hoe is dit “vrijheid van meningsuiting”?

Daarom roep ik iedereen op om zich te laten horen wanneer je mening weer onjuist wordt weergegeven ten einde 1 iemands eigen doelen te ondersteunen, waar ik in het geval van meneer Schreeuwer ernstig bezwaar tegen maak. Kan iemand die man vertellen dat hij niet namens mij spreekt? Want mij, een “niet-boze en onhoorbare vrouw”, hoort hij niet en hij vertegenwoordigt mij al helemaal niet.

Misschien moeten de verkiezingen voortaan ook een lijst met “zeker niet voor regeren geschikte kandidaten” bijvoegen. Ik weet al wie ik dan aankruis.